Jambo Tours MaldivernaMaldiverna

Maldiverna

Våra resor till Maldiverna bygger på år av erfarenhet. Tillsammans, utifrån era önskemål, ser vi till att ta fram en drömresa för just dig och ditt resesällskap. En resa till Maldiverna innebär kritvita sandstränder, turkost hav samt snorkling och dykning i världsklass. Med vår erfarenhet och kunskap om Maldiverna vad gäller dess olika atoller och boenden, rumstyper och måltidspaket samt hur du bäst kommer dit gör att vi kan skräddarsy er resa till paradiset så att du och ditt sällskap hamna helt rätt. För det är ju som så att även paradiset har nyanser. Med oss får du en resa som är personligt anpassad. Välkommen med på en fantastisk resa till Maldiverna.

Vi har koralldjuret, en av naturens minsta byggherrar, att tacka för Maldivernas mer än tusen öar. Korallrevens ringformationer, mitt i Indiska oceanens klara, varma vatten, har vuxit fram under miljontals år och skapar en övärld som är helt unik. Under havsytan finns hela 1 350 olika sorters koraller och fiskar.

Ungefär 200 av Maldivernas öar är bebodda och drygt 100 av dessa har utvecklats för besökare. Traditionellt har fiske varit den stora inkomstkällan för örikets 300 000 invånare men vi som gäster har med åren blivit en allt viktigare del för landets ekonomi.

Varma bad, snorkling och romantik i ett tropiskt paradis. Kan man ha det bättre?

När ni reser med Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa till Maldiverna efter just era önskemål.

 
 
 
 
 
 
 
Address

South Ari Atoll, 00200, Maldives
Telefon + (960) 668 10 10

Constance Moofushi Maldives

star5
Anläggningsbeskrivning

Hotellet öppnade i november 2010 och är ett all-inclusive de luxe resort med internationellt vin-& sprit sortiment. Två restauranger (buffé och À la carte), tre barer samt en simbassäng, gym och komplett utbud av dyk-och icke-motoriserade vattensporter. Ett Spa de Constance med åtta behandlingsrum. Constance Moofushi Resort skiljer sig från andra femstjärniga resorts på Maldiverna eftersom det erbjuder ett all-inclusive koncept för den kräsna budgetmedvetna resenären. Vår bedömning: Ett elegant barfotaparadis med hög standard.

Läge/omgivning

Constance Moofushi Resort ligger på södra Ari Atoll i ett område som allmänt betraktas som en av de bästa dykplatser i världen. Ett elegant barfota paradis med hög standard. Vid ankomst till flygplatsen på huvudön Malé, möts och eskorteras gästerna till Constance privata lounge där té, kaffe och kylda drycker serveras innan sjöflyget avgår till Constance Moofushi Resort. En halvtimmes fantastisk flygresa över blått hav och gröna öar. Kan kombineras med Constance Halaveli Resort. Transfer med båt ca 40min.

Rumsbeskrivning

110 mycket rymliga villor där 24 står på stranden, och 86 står på pålar i vattnet. Beach Villas har 56 kvm inklusive egen terrass. Water Villas finns i två kategorier med 66 kvm eller Senior Water Villas på hela 94 kvm. Gratis wifi, iPod anslutning, cd/dvd, minibar, espressomaskin är några av faciliteterna. Elegant inredning i naturmaterial. Barnfamiljer välkomnas i alla kategorier.

Läs mer
Address

South Ari Atoll, 00200, Maldives
Telefon + (960) 668 10 10

Indikationspris
Normalsäsong: 53 400 SEK
Högsäsong: 80 150 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Beach Villa, All Inclusive, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
Address

Lhaviyani Atoll
Telefon +9606621010

Komandoo Island Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Ön som bara är 500 meter lång och 200 meter bred är omgiven av en vacker lagun och kantad av vita sandstränder. Här välkomnas gäster från 18 år och uppåt. Resorten erbjuder ett husrev som gjort för snorkling. Möjlighet till flera olika vattensporter, dykning, fiske, tennis och volleyboll. Här finns ett trevligt gym och ett spa med flera olika behandlingar samt en pool. Två olika restauranger finns på området. En mycket gemytlig resort i mycket fina omgivningar.

Läge/omgivning

Beläget 40 minuter med sjöflyg norr om Male på Lhaviyaniatollen.

Rumsbeskrivning

65 villor i olika kategorier, alla med en härlig veranda, luftkonditionering, minibar och wi fi. Vattenvillorna är byggda på styltor över lagunen med egen trappa ner till havet.

Läs mer
Address

Lhaviyani Atoll
Telefon +9606621010

Indikationspris
Normalsäsong: 39 150 SEK
Högsäsong: 46 645 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Jacuzzi Beach Villa, All Inclusive, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

South Ari Atoll, Republic of Maldives
Telefon +96 0668 8000

Centara Grand Island Resort & Spa Maldives

star5
Anläggningsbeskrivning

Resort som erbjuder ett fullservicekoncept passande för både par och familjer. Ultimate All Inclusive ger ett oöverträffat innehåll från champagnefrukost till trerätters luncher, middagar, alkoholhaltiga drycker och aktiviteter. Välj från ett urval av tre restauranger med internationellt kök, thai eller italienskt. En daglig behandling i Spa Cenvaree ingår också. Behandlingar kan bytas mot ett dyk, om så önskas. För boende i Sunset Ocean Pool Villas ges även tillgång till The Club, en separat del av ön med egen pool och restaurang. Bra husrev för snorkling som även har ett skeppsvrak för enklare dykning. Vår bedömning: Generöst hotell passande för många.

Läge/omgivning

Beläget i Ari atollen, cirka 25 minuters färd med sjöflyg från huvudstaden Male.

Rumsbeskrivning

112 villor på stranden eller stående i vattnet, från 86 till 159 kvm i storlek med olika rumskategorier som kan ta familjer med upp till tre barn. Rymliga villor med eller utan egen pool, ett eller två sovrum med moderna faciliteter som exempelvis gratis wifi, dvd/tv, minibar och kaffe/te kokare. Den anpassade Deluxe Family Water Villa har skyddsräcke med barnlås på terrassen, tvåvåningssäng och Playstation 4. Inredning i ljusa träslag och vit exteriör till skillnad från många andra i öriket.

Läs mer
Address

South Ari Atoll, Republic of Maldives
Telefon +96 0668 8000

Indikationspris
Normalsäsong: 51 350 SEK
Högsäsong: 59 590 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Beach Suite, All Inclusive, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Lhaviyani Atoll, Maldives
Telefon + 960 662 0337

Kuredu Island Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Består utav strandvillor och villor som är byggda direkt över vattnet. Här finns flera restauranger och barer, tennisbana, 6-håls pitch & putt golf, vattensporter, två spa, fitness/gym, dykcenter, butiker, snorkelcenter, butiker, bibliotek/tv-rum och tre sötvattensbassänger. Vår bedömning: Ett prisvärt och mycket populärt hotell. Rekommenderas varmt för dykare.

Läge/omgivning

Beläget i Lhaviyaniatollen, ca 40 minuters färd med sjöflygplan från Males internationella flygplats.

Rumsbeskrivning

Totalt 387 rum i 8 kategorier, från strandbungalower och villor. Rummen har gratis wifi, luftkonditionering, takfläkt, minibar, kassaskåp, telefon, cd-spelare, Nespresso kaffe/tekokare och hårtork. Bungalow har ingen tv.

Läs mer
Address

Lhaviyani Atoll, Maldives
Telefon + 960 662 0337

Indikationspris
Normalsäsong: 30 490 SEK
Högsäsong: 36 950 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Beach Bungalow, All Inclusive, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Rasdhoo Atoll, Maldives
Telefon +960 666 0527

Kuramathi Island Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

En av de största öarna i öriket med en längd på nästan 2 km. Här finns både de typiska vattenvillorna och strandvillor. Flera restauranger och barer finns. Boendet är baserat på helpension där en huvudrestaurang dedikeras baserat på vald rumskategori. All-Inclusive är också möjligt att ha. Andra faciliteter är naturligtvis vattensporter med snorkling och dykning, men också spa, barnklubb, bibliotek/filmer och butiker. Två pooler varav en med sötvatten. Husläkare finns. Vår bedömning: Bra alternativ för den som önskar möjligheten till att kunna promenera något mer än på övriga öar.

Läge/omgivning

Beläget i Rasdhooatollen ca 60 km väster om Males internationella flygplats. Transport sker med sjöflyg.

Rumsbeskrivning

348 rum fördelade på elva kategorier med s.k. Water Villas, Beach Villas och Pool Villas. Moderna faciliteter som wifi, minibar, tv, dvd, ipod-docka, luftkonditionering, hårtork och kassafack. Himmelssäng, ett badrum med öppet tak, regndusch och träterrass är exempel på detaljer i inredningen.

Läs mer
Address

Rasdhoo Atoll, Maldives
Telefon +960 666 0527

Indikationspris
Normalsäsong: 39 200 SEK
Högsäsong: 42 200 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Beach Villa, helpension, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Alifu Alifu Atoll, Halaveli 09130, Maldives
Telefon +(960) 666 7000

Constance Halaveli Maldives

star5
Anläggningsbeskrivning

Förutom tre restauranger har Halaveli ett eget dykcenter där alla ifrån nybörjare till dykvana är välkomna. Andra aktiviteter som finns är bl.a. vindsurfing, tennis, trampbåtar och kajakpaddling. Den som söker en lugnare semester kan istället besöka Halavelis Spa. Välj bland ett bra utbud av behandlingar som exempelvis Ayurveda och thaimassage. Vår bedömning: Stilfull lyx i tropisk miljö. Kan dessutom enkelt kombineras med Constance Moofushi Resort.

Läge/omgivning

Beläget på den norra atollen North Ari, ca 25 minuter med sjöflyg från huvudstaden Male. Kan kombineras med Constance Moofushi Resort. Transfer med båt ca 40min.

Rumsbeskrivning

Majoriteten av de 86 villorna är byggda på pålar ute i vattnet där varje villa har en tillhörande liten pool och privat soldäck. För de som istället vill njuta av havsutsikten från land, finns det 28 Beach villor, även de utrustade med liten pool. För gäster med stor familj kan Halaveli erbjuda tvåvåningsvillor med tillhörande liten pool och trädgård. Även de villorna kan skryta med en vidundrande utsikt från terrassen. Alla villor har antingen terrass eller balkong.

Läs mer
Address

Alifu Alifu Atoll, Halaveli 09130, Maldives
Telefon +(960) 666 7000

Indikationspris
Normalsäsong: 60 490 SEK
Högsäsong: 90 290 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Water Villa, frukost, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen,

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

North Male Atoll, Maldives
Telefon +96 0664 3880

Centara Ras Fushi Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Flera restauranger från världens olika kök att välja bland. Lata timmar att spendera vid strand eller pool. I övrigt finns spa, vattensporter, dykcenter och ett utbud av utflykter. Hotellet inriktar sig mot vuxna och tonåringar över 12 år. Vår bedömning: Avslappnad stämning med vänlig och serviceinriktad personal.

Läge/omgivning

Beläget nära flygplatsen i Male, endast 15 minuters färd med snabbgående motorbåt.

Rumsbeskrivning

140 villor i olika kategorier. Välj att bo på stranden eller över vattnet. Ljusa och luftiga villor med en välvårdad inredning. Moderna faciliteter såsom wifi, dvd, tv, luftkonditionering, minibar, kaffe/te-kokare och kassafack.

Läs mer
Address

North Male Atoll, Maldives
Telefon +96 0664 3880

Indikationspris
Normalsäsong: 38 250 SEK
Högsäsong: 44 990 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Ocean Front Beach Villa, All Inclusive, flyg från Skandinavien, flygskatter, transfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

South Maale Atoll, Maldives
Telefon (+960) 664 2788

Sun Siyam Olhuveli

star5
Anläggningsbeskrivning

Rymlig resort med boendeformer både på ön och i klassiska vattenvillor. Transport sker med snabbgående motorbåt. Vår bedömning: Fin anläggning nära Male som är bra för både familjer och par i alla åldrar.

Läge/omgivning

Beläget bara 45 minuter med speedboat från Male, i vad som kallas South Maale Atoll.

Rumsbeskrivning

328 rum. Alla rumstyper är rymliga och håller en typisk Maldivisk stil i inredning, med alla moderna bekvämligheter såsom gratis wifi, luftkonditionering, minibar, tv/dvd, kassafack, te/kaffekokare. Deluxerummen ligger i 2-vånings villor på stranden som delas på fyra, med balkong eller terrass. Beach Villas har en trevlig privat liten utomhusdel med en s.k. open air badrum. Det senaste tillskottet av kategorier, Grand Beach Villa, är mer moderna i sin inredning. De olika vattenvillorna är stående på pålar i vattnet och typiska för Maldiverna.

Läs mer
Address

South Maale Atoll, Maldives
Telefon (+960) 664 2788

Indikationspris
Normalsäsong: 39 500 SEK
Högsäsong: 43 500 SEK

Priset inkluderar: 7 nätter i del i dubbelrum av typen Deluxe water villa, All Inclusive, flyg från Skandinavien, flygskatter, båttransfer från/till flygplatsen.

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Kanuhura, Maldiverna
Telefon +960 662-0044

Kanuhura Resort Maldives

star5
Anläggningsbeskrivning

Rymlig resort med både de typiska vattenvillorna och strandvillor. Hotellområdet består av 3 öar, 2 obebodda öar samt hotellön Kanuhura. Hotellet har både barnpool och en barnklubb och erbjuder ett stort urval av aktiviteter såväl för barn som vuxna. Flera restauranger och barer finns. Boendet är baserat på frukostpension. Halv- och helpension samt all-Inclusive är också möjligt att köpa till. Vår bedömning: Ett bra familjevänligt hotell som även passar par. Väldigt avslappnat och hemtrevlig atmosfär med stort urval av aktiviteter.

Läge/omgivning

Lhaviyani atollen ligger beläget 120 km norr om Malé. Transfer sker med sjöflyg och tar cirka 40 minuter.

Rumsbeskrivning

80 villor. Alla rumstyper är rymliga och har en smakfull ljus inredning. Storleken varierar från 75 kvm till 715 kvm. Alla rumskategorier erbjuder privat butler och bekvämligheter såsom gratis wifi. luftkonditionering, TV, DVD, ipoddockning, minibar, kassafack och te/kaffekokare. Går att önska om man vill ha boende med soluppgång eller solnedgång. Beach och Watervilla rymmer max 3 vuxna eller 2 vuxna och 2 barn.

Läs mer
Address

Kanuhura, Maldiverna
Telefon +960 662-0044

Indikationspris
Normalsäsong: 76 500 SEK
Högsäsong: 120 000 SEK

:

Boka din resa

FAKTA MALDIVERNA
Namn: Republiken Maldiverna.
Huvudstad: Malé.
Yta: 298 km².
Folkmängd: 313 920.
Språk: Divehi.
Statsskick: Republik.
Religion: Islam.
Tidsskillnad: +5/+4 timmar vinter/sommar.
Klimat: Tropiskt. Regnperiod maj – augusti..  
Valuta: Rufiyaa (MVR).
Kreditkort: Accepteras. Uttagsautomat finns på flygplatsen.
El: 220V. Adapter behövs.
Mobiltelefon: Fungerar. Kontrollera om din operatör har avtal.

Genomsnittliga temperaturer
Male
  L°   V°   S   R
30 28   8   2
30 28   8   1
31 28   8   2
32 27   7   4
32 27   5 10
32 27   5 14
30 28   4 12
30 28   5 10
31 28   7   8
31 28   7   8
31 28   8   6
30 28   8   4
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad