Botswana_Banner_shutterstock_233449423

Resor på riktigt

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Resor i det lilla formatet gör upplevelsen större. Det är med den insikten som vi närmat oss världen. Står valet mellan två hotell av samma kvalitet, så tar vi alltid det mindre. Vi väljer dessutom familjedrivna och lokalt ägda anläggningar om möjligheten finns.

Respekt för människor och djur

För oss handlar resan om möten. Möten med människor, djur och natur. Vi möter alla på deras villkor, med varsamhet och respekt. Det går alltid att komma ännu närmare en lejonflock, men inte utan att störa dem. Vår utgångspunkt är att djuren ska leva utan påverkan. Det sätter gränser. Vi kommer aldrig i konvojer, utan färdas som mest i två fordon.
På samma sätt visar vi respekt för människor och deras miljö. Vi kliver inte in oinbjudna. Vi tar inte bilder utan lov. Vårt mål är att möta människor på riktigt, att få ta del av den lokala kulturen och få en djupare förståelse för liv och vardag.

Strävar alltid efter att bli bättre

Våra guider är en viktig förutsättning. Med åren har vi fått ihop ett svårslaget team. På de resor som leds av svensktalande guider – våra rundresor med märkningen Jambo Ensemble, Jambo Junior och utvalda Jambo Safari – reser du med svensktalande guider som ofta bor i den region där de arbetar. Entusiaster som kan språket, platserna och folken. Som berikar varje resa med sina berättelser och med sin önskan att dela med sig. Som gör att varje resa blir på riktigt.
Vi försöker också göra skillnad. På de platser där vi finns engagerar vi oss också på olika sätt för att minska vårt avtryck och stödja en positiv utveckling. Vi har mycket kvar att göra och känner oss ofta otillräckliga. Men vi strävar alltid efter att bli än bättre på att skapa resor på riktigt.

 

prayag_ghat-Resor