banner_1900x831_madagaskar
Jambo Tours Madagaskar

Resa till Madagaskar

Madagaskars turism präglas av småskalighet, här finns ingen massturism, inga stora hotellkomplex eller internationella hotellkedjor. Åk hit för att upptäcka ett annorlunda land med storslagen, varierad natur och djurarter som bara lever här.

Madagaskar erbjuder stora naturupplevelser i både höglandets skogar och under ytan. Ön har varit skild från annan landmassa under lång tid och egna djur- och växtarter har hunnit utvecklas som inte kan ses någon annanstans. De djur Madagaskar är mest känt för är lemurerna. Med lite tålamod kan de ses under en vandring i någon av nationalparkerna. Här finns också flera sorters kameleonter som genom sina färgskiftningar och stillasittande försöker dölja sig. När det gäller växtlivet är de mest påtagliga och slående exemplen de väldiga baobabträden (apbrödsträd) som fascinerar och imponerar.

Vi prioriterar att bo på hotell och att äta på restauranger som ägs av madagasker och där personalen kommer från närområdet. Parkavgifterna för besöken i nationalparkerna går till att skydda lemurerna och bevara miljön.

Madagaskar - Landet annorlunda

Madagaskar bjuder på mycket som är spännande och annorlunda. Stifta bekantskap med ett land som ännu inte sett storskalig turism. Se storslagen natur med böljande kullar, ...

Tropiska Madagaskar

Madagaskar har varit skilt från Afrikas fastland i mer än 50 miljoner år och därför skapat sin alldeles egna speciella natur. Det är en mix mellan Afrika och Asien där man ...