Laos_Kambodja_kungar_khmerer_banner
Jambo Tours Kambodja

Resa till Kambodja

Öster om Thailand och inbäddat i grönska ligger Kambodja. Landet har en mäktig och märklig historia. Det mest berömda minnesmärket efter landets storhetstid är tempelområdet Angkor Wat.

Boka en resa till Kambodja och besök den mytomspunna ruinstaden Angkor. Det första templet började byggas på 600-talet och området fortsatte växa. Från 800-talet till 1400-talet fungerade Angkor som huvudstad och religiöst centrum för khmererna. Under 1500-talet föll staden i glömska och återupptäcktes på 1800-talet. Det är märkligt att tänka sig att ett område som är 260 kvadratkilometer stort kan glömmas bort men faktum är att det ännu upptäcks fler delar till det redan enorma området. Pärlan på området är Angkor Wat men hela området är en kulturhistorisk skatt som saknar motstycke i världen. Med Jambo Tours är ni tre dagar i området och det räcker bara till att se en bråkdel av allt.

Kombinera gärna din resa i Kambodja med fler dagar i Bangkok, där det för övrigt finns en skalenlig modell av Angkor Wat på templet Wat Phra Kaeo. Annars är det uppskattat att kombinera din resa i Kambodja med sol och bad i södra Thailand. Detta upplevs i vår kombinationsresa: Kambodja och Koh Chang.

Sydostasiens skattkammare – jubileumsresa

Dyk in i Sydostasiens rikedomar med en enastående ensemble till Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam. Upplev Bangkoks pulserande gatuliv och palats. Utforska Chiang Mais heliga ...

Kambodja - khmerernas rike

Kambodja, ett land av skiftande natur. Upplev världsunika kulturskatter och uråldrig historia, kombinerat med koloniala inslag i städerna och kustens avkopplande badorter. Detta ...