Nepal_Banner
Jambo Tours Nepal

Resa till Nepal

Nepals yta är ungefär en tredjedel av Sveriges yta, men har de största höjddifferenserna i världen. Från 100 meters höjd i Terai till toppen av världens högsta berg, Mount Everest, 8 848 meter över havet. Himalaya utgör en naturlig gräns till den mäktige grannen i norr Kina. I söder gränsar Nepal mot Indien och landet har genom århundraden lyckats hålla sig väl med båda stormakterna.

I dalarna är klimatet tropiskt, Kathmandudalen ligger på samma breddgrad som Miami. Torrperioden varar från oktober till maj. Monsunen kommer i början av juni. Nederbörd i form av snö förekommer aldrig i Kathmandudalen.
Befolkningen uppgår till 29 miljoner och här lever ett 50-tal olika etniska grupper. Hinduismen var till för några år sedan statsreligion. Idag bekänner sig ungefär 85 % till hinduismen som har många buddhistiska inslag. Kastväsendet är avskaffat men lever i hög grad kvar, landet tillhör ett av världens fattigaste länder. 

 

Himalayas svindlande höjder

Vandra i tropiska skogar, risfält, rhododendronskogar, grässtäpper, på bergskammar och kala berg, förbi små byar, kloster och tempel. Himalaya erbjuder storslagna vyer över ...