Mauritius_banner
Jambo Tours Mauritius

Resa till Mauritius

En resa till Mauritius, i det subtropiska bältet av Indiska oceanen, innebär en semester av högsta klass, Allt från boende, till stränder, servicenivå och faciliteter håller generellt sett en mycket hög nivå. Jambo Tours har arrangerat resor till Mauritius ända sedan 1974 och få, om någon, har sådan kunskap om destinationen som vi. Mauritius passar enastående för romantiktörstande par, eller för hela familjen eller för de som söker den perfekta golfresan. Eller för de som bara vill koppla av.

Högklassiga hotell finns runt hela ön men vi rekommenderar särskilt fyra kustområden enligt nedan.

Västra Mauritius
Flic en Flac är namnet på den lilla staden, en gång fiskeby, som vuxit fram genom åren till en populär turistort, men ändå med bibehållen charm. Just vid Flic en Flac sträcker sig stranden cirka fem kilometer, men längs hela kustremsan finns flera fina stränder. Staden erbjuder butiker med souvenirer och några restauranger av god kvalitet. Strax söder om stan ligger Tamarina Golf Course, en 18-håls par 72-bana, ritad av Rodney Wright. Med dramatiska berg på ena sidan och Indiska Oceanen på andra, är banan i sig en upplevelse. Vill du lära dig att spela golf, ges undervisning genom egen Golf Academy. De sydostliga passadvindarna under vår och sommar berör inte västkusten. Den lämpar sig därför att besöka året om. Sands Resort & Spa har dessutom en uppvärmd pool för den lite mer frusne just under vår och sommar.

Norra Mauritius
Grand Baie heter den kanske mest omtalade orten på Mauritius. Även om den är väsentligt större än till exempel Flic en Flac, känns den relativt småskalig, men har mer turism och strandliv. Här kan du strosa runt i stans butiker, besöka restauranger eller ta del av nattlivet. I bukten guppar fiskebåtar, glasbottenbåtar och andra, mindre charterbåtar som står till ditt förfogande. Stränderna är trevliga men når inte riktigt upp till västra och östra kustens kvalitet. Vill du bo lite mer avskilt men ändå med närhet till Grand Baie, föreslår vi 20° Sud Hotel eller Lux Grand Gaube, som båda personliga på sitt sätt. Vid trevliga Veranda Pointe aux Biches ligger ett flertal byar och utflyktsmål i närheten, och Grand Baie är bara tio minuter bort med bil. Även denna norra del undgår de sydostliga passadvindarna under vår och sommar.

Östra Mauritius
Östkusten och Belle Mare har öns kanske bästa stränder, långa och svepande med skyddande korallrev utanför. Här finns flera smakfulla hotell och resorter. Belle Mare Plage har två närbelägna 18-håls golfbanor, med fri greenfee för sina gäster. Skulle du mot förmodan bli mätt på sköna stranddagar finns staden Centre de Flacq några kilometer inåt land. Staden bjuder på lokalt liv utan turistisk kommers och en större marknad med basvaror, väl värd ett besök.

Södra Mauritius
Den södra delen av ön med bland annat Bel Ombre, är avskild, tidlös och relativt outvecklad. Hotellen är få liksom butiker och restauranger. Temperaturen tenderar att vara svalare än i norr. Längs den dramatiska kustlinjen skapar korallrevet skyddande laguner. Inne i landet finns skogar, bergsområden och vattenfall, för att inte tala om fenomenet vid Chamarel, där jordytan har färgats rödbrun, troligtvis av metalloxider. Nationalparken Black River Gorges har kuperad skogsterräng och lämpar sig väl för vandringar. Parken har informationscenter och rastplatser. Mellan bergen och havet ligger Heritage Golf Club, en 18-håls par-72 bana på över 100 hektar ritad av Peter Matkovich. Naturligtvis erbjuder de högklassiga hotellen många aktiviteter men många söker kanske främst avkoppling vid stranden. Vid Bel Ombre ligger Tamassa, ett all-inclusive hotell direkt på stranden, prisvärt och mycket populärt. Södra kusten får sydostliga passadvindar under vårt sommarhalvår.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

Familjeäventyr med safari & strand

En spännande safariresa i Sydafrika speciellt för familjer med äventyrslystna juniorer. Spaning efter ”The Big Five” i Pilanesberg National Park. Efter dagar med safari, ...

Mauritius

En resa till Mauritius, i det subtropiska bältet av Indiska oceanen, innebär en semester av högsta klass, Allt från boende, till stränder, servicenivå och faciliteter håller ...