Colombia_Cartagena__banner_1900x831_shutterstock_532146292
Jambo Tours Colombia

Resa till Colombia

Colombia må ha en brokig historia men börjar nu mer och mer öppna sig för alla oss nyfikna besökare. Och landet har mycket att visa upp i form av kultur, historia och inte minst natur från kusten i väster, över Andernas bergstoppar och ned till Amazonas regnskogar i öster. Längst i norr smeker Karibiska havet kustlinjen och bildar gyllenbruna sandstränder och man påstår att landets rötter härrör från Karibien. Här finns också de spanska kolonisatörernas första bosättning och varifrån jakten på guld och den mytomspunna staden El Dorado påbörjades.

Colombias yta är dubbelt så stor jämfört mot Sverige och med en befolkningsmängd på nästan fem gånger fler. Kaffet är landets största exportvara och längs Andernas sluttningar trivs den omtyckta bönan ypperligt.
   Tidiga kulturer från indianer, afrikanska slavar och spanjorer har självklart efterlämnat ett arv och vi kan se skillnader i danser, språk och mat.
   Myten om El Dorado uppstod av spanjorerna och ansågs ligga i Colombia. Det sades att indianer i sin sed, offrade guld till gudarna och trodde att man gjorde så genom att kasta de i sjön Guatavita. Myten lever vidare än idag om en förgylld stad eller guldfylld sjö.

Från Quito till Cartagena

I de andiska bergens vulkanlandskap har de tidiga inhemska folkgrupperna liksom de spanska kolonisatörerna, efterlämnat många spår. Här lever de gamla traditionerna som förts ...