Jambo ToursSingaporeSingapore & Bali

Singapore & Bali

Två höjdpunkter i Asien 

Kombinationen av futuristiska Singapore och sköna Bali har alltid varit uppskattad av våra resenärer. En lika spännande som kontrastrik upplevelse där modern metropol övergår i balinesisk andlighet och tradition.

Vi startar resan i Singapore, en av världens minsta stater som stadigt växer både ekonomiskt och till ytan. Det mesta är välordnat, rent och snyggt. Nya moderna skyskrapor byggs fortfarande och Singapores berömda skyline förändras ständigt. Här hittar du kända landmärken som pariserhjulet Singapore Flyer och spektakulära Marina Bay Sands som förutom 2 560 hotellrum hyser teater, museum, en stor shoppinggalleria och ett kasino med 500 spelbord och 1 600 spelautomater. På toppen av byggnaden, 200 meter upp, ligger en 1 240 kvadratmeter stor trädgård med pool och flera restauranger. Singapore är promenadvänligt, tunnelbanan bekväm och taxi billigt.


Exotiska Bali har sakta men säkert utvecklats till en perfekt semesterö där gamla traditioner och ceremonier fortfarande lever. Balineserna mediterar och utför ritualer till andarna dagligen. De terrasserade risfälten, templen, stränderna och konsten gör sitt till, men framför allt är det den andliga livsstilen som är den främsta orsaken att resa hit. Du hittar den kanske inte så lätt i den södra delen av ön, men utforskar du andra delar av Bali så förstår du. Vi hjälper dig gärna med förslag på dagsturer. En resa till Bali kan också kombineras med storstäder som Bangkok, Hongkong och Kuala Lumpur. Besök gärna även grannön Gili.

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
14 dagar
Antal deltagare:
1–
Resans Höjdpunkter
 • Metropolen Singapore
 • Balis natur och kultur
 • Den lokala maten
 • Fria dagar
 • Vänliga människor
Kombinera med
 • Singapore
 • Bali, Indonesien
Resans Höjdpunkter
 • Metropolen Singapore
 • Balis natur och kultur
 • Den lokala maten
 • Fria dagar
 • Vänliga människor
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Avresa från Skandinavien.

Dag 2. Ankomst Singapore. Ankomst till Changi, Singapores flygplats som år efter år får utnämningen "världens bästa flygplats". Transfer till hotellet.

Dag 3. En dag i Singapore. Idag ingår en halvdagstur med privat guide där du får lära dig lite mer om denna speciella mix av kulturer. Turen startar i...

Dag 4. Till ön Bali i Indonesien. Privat transfer till flygplatsen vid lunchtid för flyg till Bali, (2,5 timmar). Ankomst på kvällen, transfer till hotellet.

Dag 5-12. Fria dagar på Bali. Dagarna fria för egna aktiviteter. Försök se en del av allt Bali har att erbjuda. Vår agent har ett digert utlyktsprogram...

Dag 13. Hemresa. Transfer till flygplatsen för flyg mot Europa.

Dag 14. Hemkomst. Ankomst till Skandinavien.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Dag 1. Avresa.

Avresa från Skandinavien.

Dag 2. Ankomst Singapore.

Ankomst till Changi, Singapores flygplats som år efter år får utnämningen "världens bästa flygplats". Transfer till hotellet.

Dag 3. En dag i Singapore.

Idag ingår en halvdagstur med privat guide där du får lära dig lite mer om denna speciella mix av kulturer. Turen startar i Fort Canning Park där en stor kryddträdgård finns. Örtkryddor är kanske den viktigaste ingrediensen i all asiatisk matlagning. Ett speciellt Peranakanmuseum besöks och därefter görs en promenad på Joo Chiat Road där du bjuds på olika smakprover av mat. Har du aldrig varit i Singapore tidigare kan denna tur ersättas av en mer traditionell stadsrundtur (3,5 timmar) med privat guide. Resten av dagen fri för shopping eller andra aktiviteter. Missa inte Clarke Quay eller Boat Quay på kvällen. Där kan du äta en god middag vid Singapore River. Alla typer av restauranger och barer finns här i varierande prisklasser.

Dag 4. Till ön Bali i Indonesien.

Privat transfer till flygplatsen vid lunchtid för flyg till Bali, (2,5 timmar). Ankomst på kvällen, transfer till hotellet.

Dag 5-12. Fria dagar på Bali.

Dagarna fria för egna aktiviteter. Försök se en del av allt Bali har att erbjuda. Vår agent har ett digert utlyktsprogram med allt från tempelturer till snorkling eller rafting.

Dag 13. Hemresa.

Transfer till flygplatsen för flyg mot Europa.

Dag 14. Hemkomst.

Ankomst till Skandinavien.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Avresa från Skandinavien. [Måltider på flyget]

Dag 2. Ankomst Singapore. Ankomst till Changi, Singapores flygplats som år efter år får utnämningen "världens bästa flygplats". Transfer till hotellet. [Måltider på flyget]

Dag 3. En dag i Singapore. Idag ingår en halvdagstur med privat guide där du får lära dig lite mer om denna speciella mix av kulturer. Turen startar i Fort Canning Park där en stor kryddträdgård finns. Örtkryddor är kanske den viktigaste ingrediensen i all asiatisk matlagning. Ett speciellt Peranakanmuseum besöks och därefter görs en promenad på Joo Chiat Road där du bjuds på olika smakprover av mat. Har du aldrig varit i Singapore tidigare kan denna tur ersättas av en mer traditionell stadsrundtur (3,5 timmar) med privat guide. Resten av dagen fri för shopping eller andra aktiviteter. Missa inte Clarke Quay eller Boat Quay på kvällen. Där kan du äta en god middag vid Singapore River. Alla typer av restauranger och barer finns här i varierande prisklasser. [F]

Dag 4. Till ön Bali i Indonesien. Privat transfer till flygplatsen vid lunchtid för flyg till Bali, (2,5 timmar). Ankomst på kvällen, transfer till hotellet. [F-Måltider på flyget]

Dag 5-12. Fria dagar på Bali. Dagarna fria för egna aktiviteter. Försök se en del av allt Bali har att erbjuda. Vår agent har ett digert utlyktsprogram med allt från tempelturer till snorkling eller rafting. [F]

Dag 13. Hemresa. Transfer till flygplatsen för flyg mot Europa. [F-Måltider på flyget]

Dag 14. Hemkomst. Ankomst till Skandinavien. [Måltider på flyget]

F=Frukost L=Lunch M=Middag

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Singapore

Park Regis Singapore

star5
Beskrivning

Modernt hotell som erbjuder bra boende. Hotellet har både pool och restauranger.

Rum

203 rum i fyra olika kategorier. Rummen är modernt inredda med internet access, 42tum lcd tv, minibar, kassafack m.m. Rummen är kompakta och smarta i studio stil.

Läge

Beläget i populära Clarke Quay området med närhet till shopping och restauranger.

Antal nätter: 9
Ort: Bali (Denpasar)

Segara Village

star5
Beskrivning

Hotellet är byggt som 5 distinkta, balinesiska byar i en stor, blomstrande trädgård med fristående bungalower, tvåvåningsbungalower och en mindre hotelldel i två våningsplan. 2 swimmingpooler, barnpool, restauranger och barer, spa-avdelning och vattensporter. Vår bedömning: Ett av de första hotellen i Sanur. Totalrenoverat 2007 med modern balinesisk inredning. Renovering av Beach Club mars 2020. Mycket prisvärt.

Rum

Samtliga 117 rum med luftkonditionering, minibar, kaffekokare, kabel-tv, telefon och balkong eller terrass.

Läge

Central i Sanur med strandläge. Avstånd till strand varierar beroende på vilken del av hotellet man bor på. 20 min. till flygplatsen och 15 min. till Denpasar.

Fakta

Typ av resa: Jambo Kompass
Resans längd: 14 dagar
Antal deltagare (min/max): 02/09
Avresor: Flera dagar i veckanAllt detta ingår i priset:• 11 hotellnätter ***+/****
• 11 frukostar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Transporter i luftkonditionerade bussar
• Lokala engelsktalande guider möter på respektive plats
•• Flygbolagens avgifter och skatter f.n. 550 krIndikationspris: 23 000 kr
Pris per person, avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.I priset ingår ej:
• Dricks, räkna med 5-10 USD/dag.
• Drycker
Visum Passet ska gälla i 6 månader efter beräknad hemkomst. Turistvisum krävs inte för skandinaviska medborgare för vistelse upp till 30 dagar.

Klimat Singapore: tropiskt, dvs varmt, soligt och med hög luftfuktighet året runt. Sporadiska regnskurar året runt, dock är risken för nederbörd störst i perioden november-januari. Bali: två distinkta säsonger där monsunen styr klimatet. Oktober-mars ger mest nederbörd och april-september lägst.

Kombinationer/förlängningar Resan kan kombineras med exempelvis Giliöarna.Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Singapore

Strategiskt placerat, längst ute på sydspetsen i Sydostasien ligger Singapore. Platsen har alltid varit ett centrum för sjöfart och handel och så är det än idag. Singapore har en av världens största hamnar med redden ständigt fylld av enorma skepp och numera har riket även en av världens mest trafikerade flygplatser.

Bali, Indonesien

Mytomspunnen mystik och magisk natur.

Bali är ett tropiskt paradis och lovorden är många om denna sägenomspunna och exotiska ö. Legenden säger att gudarna gav Bali åt invånarna och att deras andar lever kvar i floden, i bergen, i havet och träden. Tempel finns överallt. Medan islam är den dominerande religionen i övriga Indonesien är huvuddelen av befolkningen på Bali hinduer, men med en alldeles egen form av hindusim – Agama Hindu.

Prisblad

Singapore & Bali 2018-20

Samtliga priser visas i SEK
Sol och badresa engelsktalande lokalguider.
Pris/person från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
SINGAPORE
Park Regis Singapore
2
BALI
Segara Village
9

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 3 200 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Kombinationer/förlängningar Kan förlängas på respektive ort.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 11 hotellnätter ***+/****
 • 11 frukostar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Transporter i luftkonditionerade bussar
 • Lokala engelsktalande guider möter på respektive plats
 • Flygbolagens avgifter och skatter f.n.550 kr
Sol & bad
Storstad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Metropolen Singapore
 • Balis natur och kultur
 • Den lokala maten
 • Fria dagar
 • Vänliga människor
Genomsnittliga temperaturer
Bali
  L°   V°   S   R
30 28   8 12
30 28 10 10
30 28 10   7
31 29 10   4
31 28   9   3
30 28   9   3
30 27   9   3
31 27 10   3
31 27 11   2
31 27 10   3
31 28 10   5
30 29 10 10
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad